Welkom op de pagina van de PaasXperience. 

Help jij de paashaas? De paashaas is in't land. En wanneer ie er is, dan woont ie in het paashaashuisje op de Halve Maan in Diest! Maar de paashaas heeft een gigantisch probleem. Hij maakt ieder jaar een paashaastaart maar door al zijn enthousias gehuppel is hij al zijn ingrediënten kwijt. Helpen jullie hem om alles terug te vinden? Print jouw plattegrond af of haal een exemplaar bij de Toeristische Dienst van de stad of op De Halve Maan en ga op zoek naar de verloren ingrediënten! Na afloop kan je het recept van de paashaastaart terugvinden op deze website! 
De PaasXperience 2021 is een organisatie van Stad Diest en Halve Maan Diest in samenwerking met De Kleine Chef.

De Paastaart!

Dit is de officiële paastaart zoals de paashaas hem zelf graag eet. Belangrijk is dat de taart er nooit hetzelfde uit ziet. De paashaas versiert hem steeds met andere en vaak gekke dingen. Hoe zal de jouwe er uit zien? 
Ps: je kan af en toe een leuk filmpje zien over het maken van deze taart. 
Probeer hem zeker samen met je kinderen te maken.  
Hij is trouwens om je vingers bij af te likken. Kijk maar even hier.


De werkwijze

Beboter je bakblik en bepoeder het nadien met wat bloem. 
Snij de vanillestok in de lengte in 2 en schraap er de zwarte overheerlijke zaadjes uit. Bewaar ze even in een klein kommetje.
Smelt de boter op een zacht vuur.
Doe de suiker en de eieren in een mengkom. Breek de eieren aan de binnenkant van de kom.
Kijk hier hoe we dat bij De Kleine Chef doen.
Klop dit op met een mixer of keukenrobot tot het mengsel wit en luchtig is geworden. We noemen dit ook kloppen tot ruban. Dit kan zeker enkele minuten duren en zorgt voor de luchtigheid in je cake. 
Kijk hier hoe we dat bij De Kleine Chef doen.
Schenk de gesmolten boter bij het ei-suiker mengsel en spatel dit luchtig door elkaar.
Voeg de bloem , vanille en het bakpoeder toe. Spatel alles luchtig door elkaar.
Kijk hier hoe we dat bij De Kleine Chef doen.
Tip! Het is beter om de boter te zeven, dan heb je geen klonters in je beslag. 
Breek de holle chocolade eieren en voeg ze toe aan het beslag. 
Kijk hier hoe we dat bij De Kleine Chef doen.
Spatel het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Snij de afgekoelde biscuit in 2 gelijke schijven. 
Smeer de confituur er tussen en leg de delen terug op elkaar.
Klop de koude! roop op samen met 50g suiker.
Tip! Je kan dit ook met een staafmixer doen.
Spatel nu de room langs alle zijden van de taart en versier hem met paaseitjes en je favoriete fruit! Het is erg belangrijk dat jij je taart versiert hoe jij het wil. Geen enkele paastaart hoort hetzelfde te zijn.

Succes er mee! En deel zeker je resultaat online met de #paasXperience.

email

Lees het verhaal van de paaszoektocht voor aan je kinderen... 

Met de teksten van de wandeling in printformaat kan je deze avond het verhaal nog eens voorlezen aan je kinderen. Perfect om in de paassfeer te komen. 

De link: https://www.dropbox.com/s/1gofj3eqh9o0xdr/Start.pdf?dl=0

Paaspauzepicknick

De Kleine Chef organiseert ook een paaspauzepicknick met te gekke en lekkere gerechten voor kinderen en volwassenen. Online te bestellen en af te halen bij het kookatelier in Loksbergen. (Lindestraat 90)

Alle info vind je hier: Bestel je paaspauzepicknick