"Het lekkerste online kookkamp van het land"

Van 6 tot 10 april 2020 organiseert De Kleine Chef het eerste en lekkerste online kookkamp van het land. Een waar culinair spektakel vol smaken en geuren. Ons Cucina Spectaculum. Hoe werkt het? Elke dag posten we hier een aantal video's. Lekkere gerechtjes op kindermaat, simpele hapjes voor kleuters en meer smakelijke uitdagingen voor tieners. Onze chefs geven een week lang het beste van zichzelf vanuit hun eigen keuken. 

Download hier alvast het boodschappenlijstje. (Met deze ingrediënten kun je al zeker het grootste deel van de gerechten maken. Voor enkele meer uitdagende gerechten of "speciallekes" zul je helaas even moeten wachten.")

Belangrijke tip: abonneer je op ons Youtubekanaal. Zo ontdek je al onze nieuwe video's als eerste.

FAQ's of vaakgestelde vragen

- Moet ik thuisblijven of kan ik ze later maken? Ja, je kan ze later maken. Alles blijft op Youtube staan, dus je kan het gewoon herbekijken. Keer op keer. :) 

- Wanneer weet ik wat gemaakt wordt? Het menu voor de volgende dag komt elke avond online.

- Is het boodschappenlijstje volledig? Het kan zijn dat we plots een creatieve ingeving krijgen en nog een extra gerechtje maken. Dan zullen we dit vermelden of een alternatief meegeven. 

- Wat met intoleranties en zo? We maken algemene gerechtjes en hapjes. Voor het grote publiek. Meestal kan je het wel door iets vervangen. Heb je nog vragen, stel ze dan gewoon onder de video. We beantwoorden ze zo vlug mogelijk. 

 - Waar vind ik alles per dag? Hieronder. :) Daar staan ze per dag. Maar je hoeft je hier niet aan te houden natuurlijk. 

- Is het leeftijdsgebonden? Elk kind is anders. Elke leeftijd is anders. De meeste gerechten zijn voor oudere kleuters en lagere school. Soms wordt het nog eenvoudiger, soms gaan we voor meer uitdaging. Dat zullen we zo goed mogelijk meegeven.


Enkele tips mbt koken met kinderen

Ken uw kind. Elk kind verschilt. Sommigen kinderen kunnen zich langere focussen dan anderen, hebben meer of minder hongeren, ... Ken daarom uw kind en hou er rekening mee.

We werken in een keuken met potten, messen, vuur, etc. Wees daarom voorzichtig en let goed op. 

Een echt kookkamp van De Kleine Chef volgen?

We organiseren of zijn ook partner van tal van echte kookkampen. Ontdek ons volledig gamma op deze pagina. Schrijf je kind in en bezorg hem of haar een onvergetelijk lekkere vakantie in virusvrije tijden.

Wil je als gemeente een kamp organiseren samen met De Kleine Chef? Laat dan iets van je horen via info@dekleinechef.be. 

Feest met De Kleine Chef

Wil je een Kleine Chef belevenis bij jouw thuis? Heb je iets te vieren zoals een communie, verjaardag of geboorte? Catering van De Kleine Chef is niet alleen onvergetelijk lekker, maar bevat heel wat beleving, plaatst de kinderen centraal en zorgt voor heel wat verrassingen. Een unieke combinatie die je nergens vindt. 

Meer weten? Je ontdekt alles op deze pagina (link) Of stuur ons gewoon een mailtje via info@dekleinechef.be of bel ons 0478 49 23 65 met een specifieke vraag.


De Kleine Chef in jouw gemeente of op jouw event? 

Wil je De Kleine Chef in jouw gemeente? Dat kan! We geven zowel educatieve kookworkshops voor kinderen, als doorlopende activaties op events of festivals. Voor elk seizoen hebben we wel iets speciaals. 

Meer weten? Check hieronder enkele van onze concepten of workshops van het moment en contacteer ons via info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65.

Dé activaties van het moment

Liquid Cocktail Bullets

Verhaal: Geen dodelijke kogels, geen nood. Wel kogels gevuld met een lekker vloeibaar mengsel. 

Concept: Deze kogels kunnen afgehaald of uitgedeeld worden en worden gevuld met mojito, bloody mary of een ander cocktailmengsel. In 1 keer in de mond stoppen en de smaakexplosie ondergaan.

Opmerkingen:

- elektriciteit nodig

- ideaal op een feest voor volwassenen

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

- bij kinderactivaties laten we uiteraard de alcohol weg.

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

De Kleine Chef

Het smaaklabo

In het smaaklabo kunnen kinderen hun eigen laboratoriumdrank maken onder leiding van een kinderchef. 

Ze snijden fruit met de kindermessen en brouwen hun dampende limonade met smaken van bubblegum, watermeloen, chocoladekoekjes, aardbei of zoveel meer. 

Aantal kinderen per uur: 75

Duur van 1 sessie: 10 minuten


De Kleine Chef

DKC Mystery Lab

Verhaal: we hebben een heel speciaal labo. Je komt er enkel binnen via een … koelkast. Eenmaal binnen bevind je zich in een heel speciale ruimte. Enkel te verlaten via een aparte deur en van buitenaf te bekijken door patrijspoortjes.

Concept: Dit is een mobiele box, die overal kan opgezet worden. Speciaal ontwikkeld voor De Kleine Chef én multi-inzetbaar.

Er zijn drie concepten:

- DKC Nitro Lab: we gaan aan de slag met vloeibare stikstof. Veel rook, damp en een ijskoude Xperience. Kinderen of volwassenen verlaten de show met iets heel cool en lekkers.

- De griezelverjaardagshow: iedereen is jarig in onze box en we vieren dit met het kleinste maar leukste en griezeligste verjaardagsfeest  ter wereld. Iedereen krijgt een taartje en verlaat de box met een button: ik ben harig. 

- Franky’s Moppentapperij: kom binnen en lach de botten van jouw lijf, want Franky Stein is de enige stand-up comedian in de monsterwereld. Hij vertelt de grappigste en griezeligste mopjes voor kinderen. 

Opmerkingen:

- elektriciteit nodig

- kan buiten of binnen gezet worden

- leuk voor kinderen én volwassenen

Voor meer vragen of info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65


De Kleine Chef

Het eetbaar strand

Maak zelf onze Playa Bonita ofte het lekker strand. Een eetbaar potje wordt gevuld met tropisch fruit dat de kinderen zelf snijden, een lekkere mousse en afgewerkt met “eetbaar zand”. Helemaal af wordt het met een beertje op zijn eetbare handdoek. 

Behalve het lepeltje is alles eetbaar. Dus amper waste.

Opmerkingen:

- elektriciteit nodig

- leuk voor kinderen

- duurzaamheid: no waste

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65


De Kleine Chef

Fruitsaté Special

Samen met de kinderen geven we fastfood een nieuwe invulling. We gaan voor een gezonde en lekkere saté. Een luxesaté boordevol lekker fruit, dat maken de kinderen. Ze kiezen zelf hun favoriete fruitjes, snijden er leuke vormpjes van en steken ze op een stokje. Nog even roosteren door onze chef en klaar.

Opmerkingen:

- geen elektriciteit nodig

- leuk voor kinderen

- gezond

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

De Kleine Chef

Sapshotjesfabriek

Ken je de sapshotjesfabriek van De Kleine Chef al? Samen met de kinderen maken we zelf verse sapjes. Groenten of fruit snijden, door de juicer halen om ze uiteindelijk te serveren in een shotglas of proefbeker. Een gezonde en lekkere activatie op jouw evenement.

Opmerkingen:

- elektriciteit nodig

- leuk voor kinderen

- gezonde insteek

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65


De Kleine Chef

Pizzeria Anguria

Pizzeria Anguria is een specialleke. Het is de pizzeria van chef Watermelientje. Als volleerde pizzaiolo maakt ze speciale pizza's met de kinderen: watermeloenpizza's. De bodem bestaat uit een stuk watermeloen en afwerken doen we met een heerlijke saus en tal van lekkers fruit. Elk kind gaat naar huis met een eigen stuk gezonde pizza.

Opmerkingen:

- geen elektriciteit nodig

- leuk voor kinderen

- gezonde insteek

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

De Kleine Chef

Frieda's Freaky Frietjes

Verhaal: Ook monsters lusten al eens iets gezond.  Al moet er altijd een dirty evil kantje aan zijn, zoals een bloederige dressing.

Concept: We snijden met de kinderen heerlijke frietjes van appel. Afwerken doet Frieda Freaky Friturist niet met gewone ketchup, maar met een bloederige ketchup, eetbare snorren en een moddercrumble.

Opmerkingen:

- geen elektriciteit nodig, wel water

- leuk als gezonde snack

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een kinderreceptie

Prijzen of meer info: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65De Kleine Chef

Pietenfrieten

Ken je onze pietenfrieten al? Gemaakt van heerlijke appeltjes. Samen met de kinderen snijden we ze tot lekkere frietjes.

Afwerken doen we met yoghurtmayo, aardbeienketchup en speculaascrumble.

Meer weten of prijzen? info@dekleinechef.be


De Kleine Chef

De eetbare Sinttuin

Samen met de kinderen maken we een eetbaar tuintje. Een bodem van chocolademousse met aarde van speculaas afgewerkt met verse mandarijntjes. 

Afhankelijk van de grootte van het event werken we met een doorschuifsysteem of een sessie per 6 kinderen.

Opmerkingen:

- stroom en water nodig

- heel leuk voor de kinderen

- gezonde insteek door het gebruik van fruit

Meer weten: info@dekleinechef.beDe Kleine Chef

Dr Electro

Verhaal: priester Electro doet aan handopleggingen en zalvingen. Weliswaar elektrisch geladen. Geen gewone handopleggingen, maar eetbare. Een beetje verwarrend? Onderga de experience van priester Electro, lach en smul.

Concept: vijf sokkels met vijf plasmabollen. Gasten leggen hun hand erop en onze priester tovert een explosief handhapje op hun hand. Een zoete of hartige zalf afgewerkt met een knetterende crumble.

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- leuk ook voor volwassenen

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

Voor meer info of boekingen: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65 


De Kleine Chef

Bloody shots of energy

Verhaal: Geen nood, we injecteren niemand. Dit zijn onze energieshots, bomvol smaak en beleving, gemixt en gemaakt door Prof. R. Bull. 

Concept: in ons dampend laboratorium kunnen kinderen (of volwassenen) shots komen halen of vullen. We vullen ze met heerlijke smaakvolle vruchtensappen. Voor volwassenen kunnen we hier cocktailshots van maken. 

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- Ideaal ook op een bedrijfsfeest met enkel volwassenen

- kan ingezet worden tijdens een feest of bij aankomst

- ook uit te delen door onze themafiguur Vladimir op een dampende schaal vol shotjes

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

- kan ook ingezet worden zonder "griezelluik" en als energybar.

Meer weten: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65. 

De Kleine Chef

Vingerfolie

Verhaal: Ik begrijp het wel. U kan wat schrik krijgen bij het zien van deze foto. Geen nood, het is onschuldig. Na een intense opleiding bij prof. Pink zijn onze chefs in staat de lekkerste eetbare vingers te maken.

Concept: we toveren koekjes om tot eetbare vingers, afgewerkt met chocolade en een bloederig dipsausje. 

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- afhankelijk van de grootte van het event worden het sessies per vijf kinderen of maken we een doorschuifsysteem (indien veel volk)

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

Voor prijzen, info en vragen: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

De Kleine Chef

Monster Madness

Verhaal: De Kleine Chef heeft goede connecties met de monsterwereld. In onze MBA-opleiding (cfr. Slide 5) leerden we hoe we verschillende gekke monsters konden maken.

Concept: we toveren koekjes om tot monsters. Kinderen kunnen zelf kiezen welk soort monster ze willen maken. Een groene Frankenstein of een rode vampier, liever een wit spook? Het kan allemaal. 

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- afhankelijk van de grootte van het event worden het sessies per vijf kinderen of maken we een doorschuifsysteem (indien veel volk) met de nodige begeleiding

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie 

Voor vragen of boekingen: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65


De Kleine Chef

Crazy Cakepop Factory

Verhaal: Tijdens onze "Monsteropleiding" kregen we les van prof. Cakepop. Zij was gespecialiseerd in het maken van gekke cakepops. Vanzelfsprekend, uiteraard. 

Concept: Samen met de kinderen maken we gekke cakepops. Elke cakepop wordt afgewerkt met ofwel gekke toppings zoals popcorn of kokos of kan versierd worden met een gepersonaliseerde print (zie tekening) of een monsterprint (Halloweenthema).

Ook voor volwassenen hebben we een aanbod. De lolly's worden gevuld met een lekkere ganache en afgewerkt met ofwel leuke toppings zoals kokos of popcorn of een leuke print.

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- ook leuk voor volwassenen

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

- kan gepersonaliseerd worden met logo van de klant

Voor meer vragen: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65. De Kleine Chef

Dr. Fladders Bat Lab

Verhaal: Dr Fladder is een professor gespecialiseerd in vleermuizen. Hij aanbidt ze, houdt van ze en verzamelt ze. 

Concept: samen met de kinderen maken we deze gekke eetbare vleermuizen. Geheel onschuldig, maar wel lekker.

Opmerkingen:

- elektriciteit en water nodig

- afhankelijk van de grootte van het event worden het sessies per vijf kinderen of maken we een doorschuifsysteem (indien veel volk)

- kan ook gemaakt/geserveerd worden op een receptie

De Kleine Chef

Parfumerie Deliciosa

Helemaal nieuw én uniek in België. Een parfumstand met eetbare parfums. Huh?

Yes, geurtjes zoals speculaas, mandarijn, kaneel, etc. Op jouw arm te spuiten en daarna gewoon af te likken. Hoe cool is dat?

Meer info: contacteer ons via info@dekleinechef.be en 0478 49 23 65

De Kleine Chef


De nieuwste workshops van het moment

Tovergesmul voor groot en klein

Verhaal: we nemen de kleuters en kinderen mee naar onze Hogeschool voor Tovergesmul. Daar maken we allerlei magische en betoverende gerechtjes. Ken jij het favoriete hapje van een unicorn? Wist je dat kabouters graag bessensap drinken? 

Op het menu oa:

- de bessenshake van Kabouter P

- het favoriete hapje van een Unicorn

- Elfenhaar in alle kleuren

- Flamingopoten

- Tovertongtattoos

- eetbare bellen happen

Doelgroep: lagere school of kleuters(*)

Praktisch: standaard duurt deze workshop 2 uur, maar we kunnen hem aanpassen naar een halve of volledige dag.

Zoek je echter een doorlopende activatie, kinderanimatie of eventworkshop voor kinderen op een event of festival? Bekijk dan hier ons volledig aanbod smakelijke kinderanimatie voor organisatoren. (https://www.dekleinechef.be/nl/Evenementen)

Meer weten of boeken: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

(*) afhankelijk van de leeftijd passen wij de moeilijkheidsgraad en de menu aan.


De Kleine Chef

Ter glas, ter lepel en op een stokje

Verhaal: de zomer, dat is hét moment om samen op het terras van hapjes te proeven, terwijl de zon ondergaat. Een mocktail, de hapjes van de kinderen, perfect…

Optie: de gemaakte hapjes kunnen ter plaatse opgegeten worden, geserveerd worden aan de ouders tijdens een receptie of mee genomen worden naar huis. 

Op het menu:

- De Kleine Chef bubbel-mocktail

- Hapjesfestijn voor groot én … klein

- Chocoladelolly’s

- Zelfgemaakte chips

- De favoriete sausjes van Dip, Dop en Dab

Doelgroep: kleuters, lagere school of tieners(*)

Praktisch: standaard duurt deze workshop 2 uur, maar we kunnen hem aanpassen naar een halve of volledige dag.

Zoek je echter een doorlopende activatie, kinderanimatie of eventworkshop voor kinderen op een event of festival? Bekijk dan hier ons volledig aanbod smakelijke kinderanimatie voor organisatoren. (https://www.dekleinechef.be/nl/Evenementen)

Meer weten of boeken: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

(*) afhankelijk van de leeftijd passen wij de moeilijkheidsgraad en de menu aan.


De Kleine Chef

Op vakantie met Chef Air en Chef Tui

Verhaal: We trekken op vakantie zonder onze keuken te verlaten. Samen met Chef Air en Chef Tui vliegen we de wereld rond zonder in een vliegtuig te stappen. We maken wereldse hapjes, ontdekken onbekende smaken en proeven allerlei lekkers.

Optie: de gemaakte hapjes vallen te serveren als receptie voor de ouders van de kinderchefs of kunnen mee naar huis genomen. 

Op het menu oa:

- American cookies

- De kruidenles van dr. Cinnamon (een proefsessie van allerlei onbekende kruiden)

- Balletjes uit het Midden-Oosten

- De favoriete snack van de Loemp-Ezel

- Tacotoppers

Doelgroep: lagere school of tieners(*)

Praktisch: standaard duurt deze workshop 2 uur, maar we kunnen hem aanpassen naar een halve of volledige dag.

Zoek je echter een doorlopende activatie, kinderanimatie of eventworkshop voor kinderen op een event of festival? Bekijk dan hier ons volledig aanbod smakelijke kinderanimatie voor organisatoren. (https://www.dekleinechef.be/nl/Evenementen)

Meer weten of boeken: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

(*) afhankelijk van de leeftijd passen wij de moeilijkheidsgraad en de menu aan.


De Kleine Chef

Word een BBQ-sidekick

Verhaal: Barbecueën met kinderen, dat is nog net iets te gevaarlijk, maar helpen met de sidedishes kan zeker. Dus leiden we de kinderen op tot een echte BBQ-sidekick. De ideale rechterhand tijdens jouw BBQ-festijn.

Optie: de gemaakte gerechten zijn mee te nemen naar huis.

Op het menu oa:

- De lekkerste sausjes

- Spiesjesspecial

- Saladbar XL: de lekkerste slaatjes

- Je eigen broodstengels

… 

Doelgroep: lagere school of tieners(*)

Praktisch: standaard duurt deze workshop 2 uur, maar we kunnen hem aanpassen naar een halve of volledige dag.

Zoek je echter een doorlopende activatie, kinderanimatie of eventworkshop voor kinderen op een event of festival? Bekijk dan hier ons volledig aanbod smakelijke kinderanimatie voor organisatoren. (https://www.dekleinechef.be/nl/Evenementen)

Meer weten of boeken: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

(*) afhankelijk van de leeftijd passen wij de moeilijkheidsgraad en de menu aan.


De Kleine Chef

DIY Festivalfood

Verhaal: We nemen de kinderen mee naar het festival van De Kleine Chef. Samen met hen maken we zelf ons eigen festivalfood.

Optie: de gemaakte hapjes vallen te serveren als receptie voor de ouders van de kinderchefs op hun eigen “minifestival”, kunnen meegenomen worden naar huis of ter plaatse opgegeten. 

Op het menu oa:

- Homemade nacho’s met zelfgemaakte dip

- Sweet Potato Hasselback

- De coolste burgers

- DIY Pita

- Worstenbroodjesfeest 

Doelgroep: lagere school of tieners(*)

Praktisch: standaard duurt deze workshop 2 uur, maar we kunnen hem aanpassen naar een halve of volledige dag.

Zoek je echter een doorlopende activatie, kinderanimatie of eventworkshop voor kinderen op een event of festival? Bekijk dan hier ons volledig aanbod smakelijke kinderanimatie voor organisatoren. (https://www.dekleinechef.be/nl/Evenementen)

Meer weten of boeken: info@dekleinechef.be of 0478 49 23 65

(*) afhankelijk van de leeftijd passen wij de moeilijkheidsgraad en de menu aan.


De Kleine Chef

email